Waniliowe pancakes z jeżynami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 5 min

Delikatne placuszki z pysznymi dodatkami.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej (ew. ciut więcej)
    1 szklanka maślanki
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 łyżki cukru
    ½ op. cukru waniliowego
    kilka jeżyn
    200ml kremówki

Waniliowe pancakes z jeżynami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • waniliowe pancakes z jeżynami 1. W jednej miseczce wymieszać składniki suche, a w drugiej maślankę i jajko. Połączyć obie zawartości misek i wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu.


    Kremówkę ubić i podawać do placuszków razem z jeżynami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy