Waniliowe języczki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne kruche ciasteczka wanilią oblane mleczną lub białą czekoladą.

  • 45 min

Składniki:

  • 175g miękkiego masła
    75g cukru pudru
    szczypta soli
    rdzeń z 1 laski wanilii
    1 białko
    200g mąki pszennej
    25g mąki ziemniaczanej
    opakowanie polewy czekoladowej

Waniliowe języczki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier puder, sól i rdzeń wanilii zmiksować na puszystą masę.
  • 2. Dodać białko i dokładnie wymieszać.
  • 3. Mąkę pszenną wymieszać z ziemniaczaną przesiać na masę maślaną i dokładnie wymieszać.
  • 4. Ciasto umieścić w rękawie cukierniczym i wyciskać z niego języczki na blachy wyłożone papierem do pieczenia.
  • 5. Piec w temperaturze 170 stopni przez 8 minut.
  • 6. Po wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową.

Komentarze

Podobne przepisy