Waniliowe gruszki pod pierzynką.

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Były jabłka otulone ciastem, a dzis przyszła pora na gruszki pod pierzynką. Mięękie , pyszne i sycace ciasto gruszkowe z poółwkami gruszek zapiekanych w cieście. Polecam

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    2 małe jogurty o smaku gruszki
    1,5 kostk mięękiego i masła lub margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

    8 srednich gruszek przekrojonych połówki z wydrązonymi gniazdami
    cukier waniliowy do posypania gruszek.
    cukier puder do posypania wierzchu
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Waniliowe gruszki pod pierzynką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gruszki w cieście 1.

    Mąkę z proszkiem , miękkim masłem , jogurtami o smaku gruszkii cukrem waniliowym mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto w kładamy na kilkanascie minut do lodówki.; Potem dzielimy je na dwie części; Jedną rozwałkować na blachę z piekarnika .
    Półowki gruszek wrzucam do wrzącej wody i obgotowuje przez 5 minut, Gdy przestygna układam na cieście, posypuje cukrem waniliowym i przykrywam drugą częścią rozwałkowanego ciasta; Ciasto lekko przyniatam ręką do kazdej gruszki. Pieke ok.35 minut w 180 stopniach; Ciepły placek delikatnie posypuję cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować