Waniliowe babeczki z żurawiną

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Pyszne babeczki bez pieczenia. Taki blok waniliowy w innym wydaniu.

Składniki:

  • 20 dag mleka w proszku
    10 dag cukru
    75g masła
    1/2 szkl wody
    biała czekolada
    kilka kropel olejku waniliowego
    20 dag żurawiny suszonej

Waniliowe babeczki z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszamy suche składniki 1. Do miski wsypać mleko w proszku. Czekoladę drobno posiekać. Do miski z mlekiem dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Wymieszać.
  • Nakładamy masę do foremek 2. Do garnuszka przełożyć masło, wodę i cukier. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, do rozpuszczenia i połączenia składników. Dodać wraz z aromatem waniliowym do suchych składników i dokładnie wymieszać. Wylać do silikonowych foremek na babeczki. (Ewentualnie do keksówki wyłożonej folią).
  • Babeczki waniliowe z żurawiną 3. Schładzać kilka godzin w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy