Waniliowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, Do szklanki mleka dodać laskę wanilii i zagotować. Gorące mleko wlać do żółtek i wymieszać. Następnie naczynie z masą umieścić w większym garnku z wrzątkiem i ubijać , aż do zgęstnienia. Żelatynę rozmieszać w 2 łyżkach wody i dodać do masy. Schłodzoną śmietankę ubić po czym dodać do całości i wymieszać. Przełożyć do miseczek następnie wstawić do lodówki i poczekać do stężenia. Po stężeniu krem z miseczek wyłożyć na talerzyki i udekorować cząstkami mandarynek , plasterkami kiwi , ziarnkami granatu , a na wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Porady
Do udekorowania można użyć także innych składników np wiórek kokosowych , bananów , pomarańczy itd
Komentarze