Walentynkowe serca musli

0 (0 ocen)

  • 15 min

W Walentynki czas należy poświęcić ukochanej osobie. Najlepiej jak najwięcej czasu. Przygotujcie pyszne, zdrowe, słodkie batoniki musli w kształcie serca. Łatwe, błyskawiczne, bez pieczenia.Po nich będziecie mieć mnóstwo energii, będzie Wam potrzebna;-)

  • 15 min

Składniki:

  • - płatki błyskawiczne jęczmienne : 200 g
    - suszona żurawina : 40 g
    - kandyzowana skórka pomarańczy : 2 łyżki
    - cukier muscovado : 4-5 łyżek
    - miód naturalny płynny : 4-6 łyżek
    - kakao : 5 łyżek
    - mleko : 4-5 łyżek
    - masło : 4 łyżki

Walentynkowe serca musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu roztopić masło, dodać cukier, miód, kakao, połączyć składniki. Wlać mleko, zmniejszyć ogień do minimum, cały czas mieszając gotować minutę.
  • 2. Dodać resztę składników, wymieszać, zdjąć z ognia. Mieszanką napełnić foremki w kształcie serc, odstawić w chłodne miejsce na 10 minut. Masę musli po zastygnięciu wyjąć z foremek. Udekorować czerwonymi cukrowymi malinkami lub innym czerwonym akcentem.

Porady

Można dodać wszelkie bakalie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy