Walentynkowe serca

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny i szybki deser na zimno, stworzony tylko z 3 produktów. Trójkolorowe masy rozpływają się w ustach. U nas znikł błyskawicznie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • składniki na dwie porcje:

    warstwa I:
    100ml czerwonej galaretki
    115 g jogurtu truskawkowego

    warstwa druga:
    100ml czerwonej galaretki
    100ml śmietanki 30 %

    warstwa trzecia:
    100ml czerwonej galaretki

    do dekoracji:
    sos wiśniowy lub polewa czekoladowa

Walentynkowe serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody i ostudzić. Przygotować foremkę ok.10X20cm i wyłożyć ją folią spożywczą. Galaretkę podzielić na trzy równe części. Pierwszą część zmiksować z jogurtem, masę przelać do foremki i wstawić do lodówki. Kiedy stężeje ubić kremówkę i dodać drugą część galaretki. Odstawić do stężenia. Na koniec zalać ostatnią częścią galaretki. Kiedy wszystko dobrze zastygnie, foremkami wycinać dowolne kształty, można również masę pokroić w kwadraty i udekorować wg uznania.

Komentarze

Podobne przepisy