Walentynkowe galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udko oczyścić, włożyć do garnka dodać marchewkę, pietruszkę i cebulę, listek i ziele, zalać wodą ok 600 ml.
Gotować na wolnym ogniu aż do miękkości pod koniec osolić do smaku. Przygotować foremki serduszka. Wyjąć z rosołu ugotowane mięso i marchewkę, dodać rozgnieciony ząbek czosnku , żelatynę (w takich proporcjach jak podano na opakowaniu) i przestudzić. Na dnie foremek ułozyć marchewkę startą na średniej tarce, potem groszek, kukurydzę, plasterek jajka i oddzielone od kości mięso. Zalać przestudzoną galaretką i odstawić do zastygnięcia. Dekorować listkami cykorii, cieniutkimi plasterkami pepreoni , rozsypać trochę groszku i ułożyć listki natki pietruszki.
Komentarze