Walentynkowa kostka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.oddzielic białka od żółtek, do żółtek dodać proszek do pieczenia i wymieszac.
białka ubic z cukrem na sztywna piandodac zołtka delikatnie wymieszac, dodac olej, maki wymieszane z kakao i wymieszac calosc.
wylac do formy małej kwadratowej. i piec w 180 stopni ok. 25 min w termoobiegu
2.rozpuścic jedna galaretke w pół szklanki wody, druga galaretke rozpuscic w 0,5 litra tak jak na opakowaniu.
ubic kremówke i dodac tezejaca galaretke z pół szklanki i miksowac.
3.upieczony biszkopt przekroic na pół , posmaroawc konfitura i wylozyc mase z kremówki. natomiast na drugim płacie biszkoptu wyciac formka serduszka. wylozyc blat z serduszek i w wyciete miejsca wylac wisniowa galaretke i wstawic do lodówki a wyciete serduszka mozemy dobrowolnie udekorowac.
Komentarze