Waflowy torcik wielkanocny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 30 min

Taki torcik wielkanocny będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. Bez pieczenia, tylko do składania po ugotowaniu mleka w puszce.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    • 4 opakowania małych wafli okrągłych
    • 2 opakowania rurek z kremem
    • cukierki-pisanki żelki, migdały w białej czekoladzie

Waflowy torcik wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mleko w puszce gotować przez 2 godziny. Dolewać wody, jeśli odparuje, aby cały czas puszka była pod wodą.
    • Wystudzoną masą przełożyć wafle, posmarować wierzch i boki.
    • Rurki obciąć na wysokość o 1 cm wyższą niż torcik i obłożyć nimi boki torcika. Przewiązać wstążką.
    • Na wierzch wysypać kolorowe cukierki.

Porady

Zamiast gotować mleko w puszce można kupić gotową masę kajmakową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Komentarze

Podobne przepisy