Wafle z masą czekoladową

4.5 (164 ocen)

Bardzo smaczne i błyskawiczne ciasteczka z nutką pomarańczową...

Składniki:

  • kostka margaryny,
    3/4 szkl. cukru,
    1/3 szkl. mleka,
    2 łyżki kakao,
    1i1/2 szkl. mleka w proszku,
    kilka kropel aromatu pomarańczowego,
    paczka kwadratowych wafli andrutów
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleko, dodać margarynę i cukier, gotować, aż składniki całkowicie się rozpuszczą. Dodać kakao oraz aromat. Lekko przestudzić. Mieszając, stopniowo wsypywać mleko.
  • 2. Letnią masą przekładać wafle, docisnąć, obciążyć deską i odstawić na godzinę. Pokroić np. w kwadraty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować