Wafle z masą ajerkoniakową

4.49 (144 ocen)

Jak nie mamy ochoty na pieczenie ciasta, to możemy przygotować oto takie wafelki przekładane dowolną masą

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
    budynie waniliowe bez cukru
    masło - 0,5 kost
    mleko - 500 ml
    ajerkoniak - 250 ml
    cukier puder - 1 łyżka
    cukier kryształ - 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą ajerkoniakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać półtorej szklanki mleka, dodać cukier zagotować.
  • 2. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy, wylać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, ostudzić.
  • 3. Ostudzony budyń utrzeć z masłem i cukrem pudrem, dodać ajerkoniak, dokładnie wymieszać.
  • 4. Gotową masą przekładać wafle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować