Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem (tosty, placuszki)

4.49 (185 ocen)

  • 10 min

Na ciepło są rewelacyjne, choć ja kilka skończyłam wieczorem i dla mnie też fajnie smakowały. Najlepsze są wafle grube, ponieważ będą chrupiące, natomiast cieńsze staną się lekko miękkie.

  • 10 min

Składniki:

  • 11 wafli ryżowych (u mnie o średniej grubości)
    Do panierowania:
    2 jajka
    1-2 łyżki mleka (opcjonalnie)
    papryka słodka
    sól, pieprz
    Do smażenia:
    olej lub masło
    Dodatkowo:
    żółty ser
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Tosty Ser

Wafle ryżowe w jajku z żółtym serem (tosty, placuszki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ecrqhy 1. Każdy wafel dokładnie i obustronnie obtoczyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem oraz przyprawami.
  • image-1x2a7ym 2. Wafle układać na patelni z rozgrzanym olejem/masłem i smażyć z każdej strony - do momentu delikatnego zarumienienia się.
  • image-1bs156y 3. Po przełożeniu na drugą stronę każdą porcję posypać żółtym serem.
  • 4. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryż Sery Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować