Wafle przekładane z czekoladową polewą

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują?

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * paczka wafli
    * masa krówkowa o smaku kokosowym
    * masa krówkowa o smaku advocata
    * polewa i dekoracja mleczna
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle przekładane z czekoladową polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle przekładamy masą. U mnie dwa smaki. Przykrywamy szczelnie folią spożywczą, dociskamy deseczkami i odstawiamy na noc. Wafle polewamy rozpuszczoną polewą i odstawiamy na 20 minut do przestygnięcia. Kroimy w prostokąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować