Wafle przekładane

4.5 (198 ocen)

  • 2 godz.

Jak córka chodziła do podstawówki, na każdej imprezie klasowej królowały wafle przekładane.

  • 2 godz.

Składniki:

  • wafle tortowe duże suche 2 paczki,
    mleko 0,5 szklanki,
    cukier waniliowy 1 szt.
    cukier 1 szklanka ,
    masło bez oleju 1 kostka ,
    mleko w proszku 200 g ,
    kakao w proszku 2 łyżki ,
    wiórki kokosowe 200 g.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mleko z cukrem waniliowym zagotować.
    2.Do gorącego mleka wsypać szklankę cukru i rozmieszać.
    3.Rozetrzec kostkę masła dodać ostudzone mleko z cukrem, dodać mleko w proszku, wiórki kokosowe, bakalie oraz kakao,. Wszystkie składniki zmiksować.
    4.Gotową masą smarować wafle, cienka warstwą.
    5.Następnie wafle przyciskamy deseczką i wstawiamy do lodówki.

Porady

Wafle są przepyszne z masłem , jeżeli zamiast masła dodamy margarynę wafle stracą swój super smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Wafle Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować