Wafle mini z krówką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodkie,chrupkie,pyszne idealne dla małych i dużych łasuchów.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 paczka wafli mini (100 g)
    350 g mlecznych krówek
    1 75 g masła
    1 łyżka kakao
    5 łyżek słodkiej śmietanki
    150 g płatków kukurydzianych
    Dodatkowo
    mleczna czekolada
    2 łyżki słodkiej śmietanki
    kokos


Wafle mini z krówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krówki i masło rozpuścić,dodać kakao,śmietankę i zagotować,zdjąć z ognia.
    Do masy wsypać płatki kukurydziane,dokładnie wymieszać.
  • 2. Tak przygotowaną masę nakładać po dwie łyżki na jedną część wafla,przykryć drugą częścią wafla,lekko dociskając,aby wale się skleiły.
    Czynność tą powtarzamy do wyczerpania się wafli i masy.
    Odstawić na 20 minut w zimne miejsce do stężenia.

Porady

Czekoladę rozpuścić ze śmietanką w rondelku na małym ogniu,po czym udekorować stężone wafle,posypać kokosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy