WAFLE CYTRYNOWE

5 (198 ocen)

Deser idealny dla osób uwielbiających kwaskowaty smak cytryny.

Składniki:

  • Duża paczka wafli andrutów

    Masa:
    3 ½ paczki herbatników(35 szt.)
    1 margaryna
    1.5 szkl cukru
    ½ szkl gorącej wody
    3 łyżeczki kwasku cytrynowego
    2 jajka
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwasek cytrynowy rozpuszczamy w wodzie.
    Herbatniki rozdrabniamy na drobno, zalewamy wodą z kwaskiem.
    Dodajemy cukier i margarynę.
    Podgrzewamy, chwilę gotujemy.
    Lekko studzimy.
    Do ciepłej masy dodajemy jajka i dokładnie miksujemy.
    Zimną masą smarujemy wafle.
    Obciążamy i odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować