Wafelki chałwowe

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Słodkie, chrupiące wafelki o chałowym smaku i zapachu z dodatkiem orzechów włoskich.

  • 20 min

Składniki:

  • - 400g chałwy
    - kostka margaryny 250g
    - 10 dag orzechów włoskich
    - opakowanie suchych wafli ( 5szt)
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafelki chałwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zmiksować, stopniowo dodając chałwę.
  • 2. Orzechy obrać i pokruszyć, Dodać do masy chałwowej, wymieszać.
  • 3. Wafle przełożyć masą, Zawinąć w papier lub miękką gazetę. Docisnąć książkami lub innymi przedmiotami tak do 3kg.
    Wafel pokroić na mniejsze kawałki i podawać.

Porady

Wafle wystarczy docisnąć przez godzinę, ale im dłużej tak je przetrzymamy, to nie będą się rozwarstwiać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować