Wafelek

4.5 (141 ocen)

Masa trochę zajmuje czasu, ale warto ją zrobić bo jest pyszna :)

Składniki:


  • 2 szklanki mleka
    2 szklanki cukru
    16 gram cukru waniliowego
    kwasek cytrynowy do smaku
    12 dkg margaryny
    1 opakowanie wafli tortowych
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafelek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo małym ogniu około 1,5-2 godziny aż mleko zacznie zmieniać kolor na lekko brązowy i zacznie gęstnieć.
  • 2. Pod koniec gotowania dodajemy troszeczkę kwasku cytrynowego i jeszcze chwilę gotujemy.
  • 3. Zdejmujemy z ognia , dodajemy margarynę i mieszamy aż się rozpuści.
  • 4. Jak lekko przestygnie to masą smarujemy wafle tortowe i przekładamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwasek cytrynowy Masa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować