Olej, cukier, wodę , kakao i cukier waniliowy zagotować w garnku i odstawić do ostygnięcia.
2.Do ostudzonej masy dodać żółtka , zamieszać , następnie dodać mąkę z proszkiem i sodą , zamieszać, na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
3.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto.
4.Piec w temp. 180 st. około 20/ 25 minut .
5.Wykonanie masy;
żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku
6.Śmietanę kremówkę 30 % ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
7.Do ubitej śmietany wlewać powoli żelatynę i chwilkę wymieszać mikserem.
8.Ciasto przeciąć na pół ;
większą część masy wyłożyć na jeden placek i przykryć drugim, wierzch posmarować resztą masy i posypać orzechami lub migdałami jeśli ktoś nie lubi to nie musi .
Komentarze