W sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża i synków Czarusia i Kubusia.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa
    ● 50 dag żółtego sera
    ● 70 dag pieczarek
    ● mąka
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
    ● olej

W sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
    Mieszamy z mielonym mięsem.
    Nie doprawiamy.
    Formujemy kulki wielkości
    orzecha włoskiego. Obtaczamy
    w mące i smażymy
    na oleju, aż się zrumienią.
  • 2. Pieczarki kroimy w plastry.
    Dusimy w głębokiej
    patelni. Dodajemy klopsy
    i wlewamy taką ilość wody,
    aby wszystkie składniki
    były zakryte. Doprawiamy
    i chwilę gotujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy