Camembert w migdałach z sosem truskawkowym

0 (0 ocen)

Jestem wielką fanką tego sera. Obtoczony w migdałach i polany słodkim sosem smakuje wybornie. Dla mnie to najlepsze połączenia smakowe

Składniki:

  • 2 serki camembert
    60 g płatków migdałów
    1 jajko
    200 g truskawek
    3 - 4 łyżki wody kokosowej
    3 łyżki "crema a base di aceto balsamico do modena igp" - sos octowy na bazoe octu balsamicznego z modeny zagęszczonym moszczem z winogron i zagęszczonym sokiem z pomarańczy

Camembert w migdałach z sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej większą ilośc oleju ok 3/4 szkl.
    Serki obtocz w jajku a następnie w płatkach migdałów
  • 2. Serki smaż ok 2 min z każdej strony. Przełóż delikatnie do piekarnika nagrzanego d 185 stopni ( funkcja grill) i piecz 15 -20 min
  • 3. Truskawki zblenderuj z wodą i sosem.
  • 4. serki wyłóż na talerz, polej sosem z truskawek i sosem na bazie octu, posyp do ozdoby płatkami migdałów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy