Vege papryka nadziewana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pewnie każdy z nas, nie raz i nie dwa, robił faszerowaną paprykę z mięsem, a jakby tak, mięso zastąpić kaszą?

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 2 czerwone papryki
    - 2 żółte papryki
    - 1/2 czerwonej cebuli
    - 6 dużych łyżek kuskusa
    - 1/3 puszki kukurydzy
    - czarne oliwki (według uznania)
    - 200 g mrożonego szpinaku
    - 80 g jogurtu greckiego
    - ser kozi lub mozzarella
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Vege papryka nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, wycinamy czapeczki, wydrążamy środek i umieszczamy w żaroodpornym naczyniu w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) do momentu podpieczenia.
  • 2. Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, cebulę kroimy w kosteczkę, oliwki na połówki, szpinak rozmrażamy i podsmażamy na paleni do momentu odparowania wody.
  • 3. Cały farsz wraz z kukurydzą oraz jogurtem umieszczamy w miseczce, dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Papryki wyjmujemy, faszerujemy farszem, przykrywamy kozim serem i górną częścią papryki. Zapiekamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Papryka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować