Uszka z pasztetową do barszczu

4.5 (145 ocen)

Szybkie i tanie w przygotowaniu

Składniki:

  • Zagniatamy ciasto jak na pierogi

    Farsz:
    pasztetowa lub pasztet pieczony
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Uszka Pasztet

Uszka z pasztetową do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kółka 1. Ciasto należy rozwałkować i literatką wykrawać kółka.
  • pasztetowa 2. Na każde kółko ciasta kłaść kawałek pasztetowej.
  • na pół 3. Ciasto z pasztetową składamy na pół i zlepiamy
  • zgrabne uszka 4. Następnie zlepiamy dwa końce do siebie otrzymując zgrabne uszko.
  • * 5. Gotowe uszka gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok.2-3 min. od wypłynięcia uszek na powierzchnię wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować