3 jajka , szklanka cukru, pół kostki margaryny , 1 szklanka mleka , 1 łyżka wody , 2 szklanki mąki , 2 łyżki kakao , 2 łyżki proszku do pieczenia
Dodatki ; 30 dag okrągłych biszkoptów
dżem dowolny wybieram zawsze jabłko i śliwkowy..
Sklejać po 2 biszkopty ( płaskimi stronami ) przygotowane biszkopty układać raz jasny raz ciemne koło siebie na wierzch ciasta lekko dociskając..
1.Margarynę stopić i przestudzić. Jajka zmiksować z cukrem i nie przerywając miksowania dodawać margarynę a następnie mleko oraz wodę . Następie cały czas mieszając stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao . Tak przygotowane ciasto przelać do blaszki.
Porady
można rozrobić podwójną porcie zrobić dwa kolory ciasta z 3 jajek jasne i z 3 ciemne
Komentarze