Usta Pameli

0 (0 ocen)

  • 20 min

bardzo ŁATWE W PRZYGOTOWANIU

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka , szklanka cukru, pół kostki margaryny , 1 szklanka mleka , 1 łyżka wody , 2 szklanki mąki , 2 łyżki kakao , 2 łyżki proszku do pieczenia

    Dodatki ; 30 dag okrągłych biszkoptów
    dżem dowolny wybieram zawsze jabłko i śliwkowy..
    Sklejać po 2 biszkopty ( płaskimi stronami ) przygotowane biszkopty układać raz jasny raz ciemne koło siebie na wierzch ciasta lekko dociskając..

Usta pameli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić i przestudzić. Jajka zmiksować z cukrem i nie przerywając miksowania dodawać margarynę a następnie mleko oraz wodę . Następie cały czas mieszając stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao . Tak przygotowane ciasto przelać do blaszki.

Porady

można rozrobić podwójną porcie zrobić dwa kolory ciasta z 3 jajek jasne i z 3 ciemne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.44 (158 ocen)

Usta teściowej

4.95 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Usta Adama