Urodzinowe boisko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubijamy pianę, dodajemy połowę cukru, miksujemy. Ubijając, stopniowo dodajemy żółtka i resztę cukru. Przesiewamy mąki z proszkiem, mieszamy. Pieczemy w 200 °C.
2.Szklankę mleka mieszamy z budyniami i żółtkami, resztę zagotowujemy. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło miksujemy, dodajemy budyń. Krem
dzielimy na 2 porcje, do jednej dodajemy zielony barwnik.
3.Biszkopt przekrawamy na 2 lub 3 części. Nasączamy wodą z aromatem śmietankowym. Przekładamy dżemem i jasną masą budyniową (odrobinę odkładamy). Tort smarujemy zielonym kremem, nożem zaznaczamy
linie boiska i smarujemy je białym kremem. Bramki robimy z paluszków (można je skleić miodem). Jako piłkarzy rozstawiamy żelki.
Komentarze