Ciasto tygrysek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT JASNY: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę z sodą, ocet i olej. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 32x20 cm i piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Upieczony biszkopt ostudzić.
MASA BUDYNIOWA: Odlać trochę soku do szklanki wsypać budynie do niego a resztę soku zagotować i wlać rozrobiony budyń i mieszać do zgęstnienia. Na ostudzonej na cieście masie budyniowej ułożyć delicje.
MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę kremówkę ubić i ostrożnie wymieszać z wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie galaretką. Dwie galaretki i masę śmietanową wyłożyć na masę budyniową i całość zalać tężejącą galaretką.
Komentarze