Ulubiona ogórkowa

0 (0 ocen)

Prosta zupka z ogórków obranych, krojonych w kostkę i zakiszonych specjalnie pod tę zupę.

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
    kostka rosołowa
    słoiczek ogórków (przecier ogórkowy) lub kilka ogórków kiszonych-zależy jaką kwaśność lubimy
    5 ziemniaków
    włoszczyzna bez kapusty
    ziele angielskie
    listek laurowy
    pieprz
    sól
    2 ząbki czosnku siekanego
    łyżka siekanego koperku
    4-5 łyżek śmietany

Ulubiona ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowa 1. Ze skrzydełek, włoszczyzny, przypraw zrobić wywar. Dodać ogórki starte na tartce lub takie gotowe jak moje ze słoiczka. Gotować do miękkości.
  • Ogórki do zupy 2. Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę i dodać do zupy lub ugotować w całkiem osobnym garnku ( wtedy szybciej się gotują i dodaję już gotowe, odcedzone do zupy). Gdy wszystkie składniki mamy już miękkie, zupę zaprawić śmietaną i posypać obficie koperkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy