Ule orzechowe

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Orzechowe ule z adwokatowym wypełnieniem,pycha.

  • 60 min

Składniki:


  • 40 dkg orzechy włoskie mielone,
    40 dkg cukier puder,
    2 szt białka,
    Masa do uli
    125 gr masło,
    125 gr cukier puder,
    80 ml spirytus,
    3 szt żółtka,
    wafle tortowe na spód
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ule orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno zmielone orzechy wymieszać z cukrem pudrem i białkami.Masą orzechową wylepiać ule w foremce, robiąc w środku dziurkę na masę.
    Masa do uli"
    Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem dodać spirytus. Ule wypełniać masą, na spód przykleić wafle tortową wykrojoną foremką do pierniczków w kształcie kwiatka lub kieliszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować