• Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deser, który jest nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia;) Wszyscy wiedzą, gdy mamy Święta będą także Ule;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - orzechy włoskie: 400 gramów
    - cukier puder: 400 gramów
    - białka: 2 sztuki
    KREM::
    - masło: 200 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier puder: 150 gramów
    - spitytus: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem:
    Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodając stopniowo żółtka i na koniec spirytus - odstawiamy do lodówki.
  • 2. Ule:
    Orzechy mielimy w melakserze dodajemy białka i cukier puder - ucieramy na gładką masę.
  • 3. Wykonanie:
    Gotowym ciastem na ule wypełniamy foremkę, wydrążamy otwór na środku, w to wypełnienie wkładamy kremem.
    Następnie dno uli zalepiamy ciastem.
    Foremkę otwieramy, delikatnie wyciągamy gotowe ciastko.
    Tak postępujemy z każdym kolejnym ciastkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować