Ukąszenie pszczoły

4.5 (196 ocen)

To niemieckie ciasto ma dziwną nazwę za to niezwykły smak.

Składniki:

  • Ciasto:
    8 jaj
    2 szkl mąki
    1,5 szkl cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    10 dag migdałów
    gruby cukier

    Masa:
    0,5 l mleka
    2 łyżki maki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    cukier do smaku
    margaryna
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ukąszenie pszczoły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubić na puszystą masę, dodając cukier. Następnie dodać mąkę i proszek, zmiksować. Ciasto posypać płatkami migdałów i grubym cukrem
    Piec 50 min w 180* Po upieczeniu przekroić na dwie części.
  • 2. Połowę mleka zagotować, w drugiej rozrobić obie mąki i wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń. Zimny utrzeć z margaryną.
  • 3. Przełożyć ciasto masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować