Udziec z indyka

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 13 godz.

Tak przygotowane mięso z indyka jest bardzo aromatyczne i kruchutkie.Sery i oliwki komponują się z nim doskonale sprawiając,że w efekcie końcowym nabiera wyjątkowości i przyjemnością jest jedzenie go

  • 13 godz.

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    600 g udźca z indyka
    6 plastrów sera Camembert z pieprzem kolorowym
    6 plastrów sera żółtego
    15 czarnych oliwek
    odrobina rosołu do podlania mięsa

    marynata:
    1 łyżka octu winnego
    2 łyżki oleju rzepakowego
    po 1 łyżeczce:
    tymianku
    gorczycy białej
    ziół prowansalskich
    czosnku granulowanego
    przyprawy marynata do mięs
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udziec z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem.
  • 2. Mięso przeciąć wzdłuż (ale nie do końca), obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić na noc do lodówki.
  • 3. Następnego dnia do środka mięsa włożyć trzy plastry sera camembert, na nie trzy plastry sera żółtego i po obu ich stronach ułożyć oliwki (około 5 zostawić do ułożenia na wierzchu).
  • 4. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć pozostałe plastry sera żółtego, oliwki i ser camembert.
  • 5. Całość podlać rosołem i piec pod przykryciem 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować