Udziec wołowy duszony z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

...

  • 3 godz.

Składniki:

  • 700 g udźca wołowego
    250 g boczniaków
    cebula
    przyprawa uniwersalna
    Marynata:
    łyżka majonezu
    łyżka musztardy
    kilka ząbków czosnku
    100 ml oleju
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    sól ,pieprz

Udziec wołowy duszony z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty połączyłem ze sobą w misce. Do marynaty włożyłem kawałki mięsa i wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na 1,5 godziny. Następnie mięso przyrumieniłem na wysokiej patelni ,dodałem pokrojoną w piórka cebulę oraz boczniaki (pokrojone w paski). Gdy cebula zeszkliła się dodałem marynatę wymieszaną z ½ l wody ,doprawiłem do smaku odrobiną przyprawy uniwersalnej i dusiłem pod przykryciem 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączyłem palnik i podałem po 30 min by wołowina była bardziej krucha.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy