Udźce z kurczaka w miodzie i porto

0 (0 ocen)

Tę potrawę wymyśliłam dla męża ,dodatek porto czyni je wykwintnym

Składniki:

  • 8 podudzi kurczaka
    1 cytryna
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka masła
    0,5 szklanki porto
    1 łyżka miodu
    Sól
    świeżo zmielony pieprz
    majeranek
    papryka czerwona w proszku

Udźce z kurczaka w miodzie i porto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udźce umyć i osuszyć. Oliwę wymieszać z przyprawą , sokiem z cytryny, solą i pieprzem, majerankiem i papryką i miodem. Mieszanką natrzeć udźce. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Na patelni na maśle obsmażamy udźce i przekładamy do brytfanny. Dodajemy plasterki cytryny i pieczemy w temp 200 stC około 40 minut .W połowie pieczenia wlewamy wino .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy