Udko z jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem kucharką amatorką. Przepisy prezentuję na portalach pod nickiem Henia.

Składniki:

  • ● 4 udka z kurczaka
    ● 4 jajka ugotowane na twardo
    ● 30 dag łopatki wieprzowej
    ● cebula
    ● jajko
    ● sól
    ● 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    ● 2 łyżeczki vegety
    ● 2 żołądki drobiowe
    ● wątróbka drobiowa
    ● ząbek czosnku
    ● łyżeczka sosu sojowego
    ● pieprz
    ● natka pietruszki

Udko z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek luzujemy kostki.
    Przyprawy mieszamy ze
    zmiażdżonym czosnkiem
    i olejem. Nacieramy mięso
    i odkładamy na godzinę.
  • 2. Łopatkę mielimy z podrobami.
    Dodajemy jajko, sól,
    pieprz i posiekaną natkę.
    Wyrabiamy. Do podudzi
    wkładamy jajko, a pozostałą
    część udka faszerujemy.
    Pieczemy 30 minut w temp.
    180 °C w rękawie. Rozcinamy
    rękaw i pieczemy jeszcze
    15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy