Udko w panierce paprykowej

5 (170 ocen)

  • 60 min

tradycyjne udko z piekarnika w nucie paprykowej

  • 60 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    1p. papryki słodkiej ( dla odważnych może być ostra)
    przyprawy : przyprawa uniwersalna, czosnek granulowany, pieprz
    oliwa z oliwek do skropienia udek.
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udko w panierce paprykowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie udek do włożenia do piekarnika 1. Umyte i osuszone udka nacieramy oliwą z oliwek przyprawiamy przyprawami delikatnie oprószamy papryką słodką. Wstawiamy udka do nagrzanego piernika ok. 180 st. i pieczemy ( góra/ dół) na termoobiegu ok 35-45 min. następnie zmieniamy ustawienia pieczenia na termoobieg i przypiekanie od góry oraz oprószamy udka papryką słodką po ok 15 min udka są gotowe.

Porady

równie dobrze zamiast udek mogą być skrzydełka z kurczaka / indyka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować