Udko w curry na pierzynce i złoty ryż

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pyszna kombinacja.................

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udka kurczaka: 4 sztuki
    - pieczarki: 300 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek (ząbki): 2 sztuki
    - marchew, groszek, kukurydza w słoiku: 1 sztuka
    - ocet balsamiczny: 2 łyżki
    - curry: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - sos sojowy ciemny: 1 łyżka
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżeczka
    - olej/oliwa: 3 łyżki
    - ryż jaśminowy w saszetkach: 4 sztuki
    - kurkuma: 1 łyżka
    - woda i sól do ryżu: 4 litry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Udko w curry na pierzynce i złoty ryż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu z dodatkiem kurkumy.
    Udka umyć, osuszyć i podsmażyć na oleju.
  • 2. Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i pieczarki i dalej podsmażać.
    Po około 5 minutach dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu 15 minut.
  • 3. Po tym czasie dodać mieszankę warzywną razem z zalewą i dusić kolejne 10 minut.
    Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
    Na koniec w niewielkiej ilości wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować