UDKA ZAPIEKANE NA RYŻU

4.46 (182 ocen)

  • 2 godz.

Soczyste udka na aromatycznym ryżu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 4 ćwiartki z kurczaka
    - 2 szkl ryżu
    - 1 duża cebula
    - 4 szkl wody
    - 8 łyżek ketchupu pikantnego
    - 1/4 kostki masła
    - 1/2 łyżki pieprzu
    - 2 łyżki vegety
    - 2 łyżki papryki słodkiej
    - 2 łyżeczki cukru

    MARYNATA:
    - 3 łyżki oleju
    - 3 ząbki czosnku
    - 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    - 1 łyżeczka curry

Wystaw ocenę:

4.46 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka zapiekane na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0q6l7wl 1. Ćwiartki z kurczaka myjemy, zdejmujemy skórę. Ćwiartki dzielimy na pół. Składniki marynaty mieszmy, wkładamy mięso, odkładamy do lodówki na 1 godzinę.
  • image-1d54ks2 2. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż,
  • image-2au8kj4 3. Cebulę obieramy, kroimy w talarki i układamy na ryżu.
  • image-2a2da8j 4. Na to wykładamy zamarynowane mięso, polewamy je resztą marynaty.
  • image-1dee98d 5. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ketchup, masło i przyprawy. Zagotowujemy, gorącym zalewamy mięso. Zapiekamy około 1,5 godziny w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować