Udka z warzywami z rozmarynem i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Olej połączyć z masłem rozgrzać i podsmażyć na złoto. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Cukinie dobrze umyć nie obierać i pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka. Do podsmażonych udek dodać cebule i marchewkę , podsmażyć wszystko razem i zalać 1/2 szklanki białego wina - zredukować alkohol.
2. Następnie wlać 2 szklankami bulionu warzywnego. Gotować ok 10 min. Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Zagotować doprawić tymiankiem i rozmarynem. Gotować jeszcze ok 15 min. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze chwile aż sos się zredukuje.
Komentarze