UDKA Z KURCZAKA W KISZONEJ KAPUŚCIE

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszne udka z kurczaka w niecodziennej formie :)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka,
    1,5kg kiszonej kapusty,
    2 listki laurowe,
    6 kulek ziela angielskiego,
    1 łyżka papryki słodkiej,
    Sól, pieprz, wegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka przyprawić solą, wegetą i papryką słodką – odstawić na pół godziny.
  • 2. Następnie lekko przysmażyć udka z obu stron używając 1 łyżki oleju.
  • 3. Kiszoną kapustę wymieszać z przyprawami (pieprz, ziele angielskie, liście laurowe), nie gotować.
  • 4. Do żaroodpornego naczynia przełożyć przypieczone udka z kurczaka razem z tłuszczem ze smażenia, na udka wyłożyć przyprawioną kapustę kiszoną. Całość zapiekać w piekarniku w temperaturze 170 st. Przez około 60min.

Porady

Kilka minut przed końcem zapiekania zdjąć kapustę z udek w celu przypieczenia skórki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować