Udka z kurczaka pieczone z czosnkiem i ziołami prowansalskimi

4.5 (169 ocen)

Pyszne chrupiące i aromatyczne udka z kurczaka

Składniki:

  • Składniki:
    4 sztuki udka z kurczaka
    4 ząbki czosnek ząbki
    4 płaskie łyżeczki zioła prowansalskie
    sól do smaku
    do smaku pieprz biały
    do smaku papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka pieczone z czosnkiem i ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka 1. Udka umyć oczyścić. Czosnek pokroić w plasterki, na jedno udko przypada jeden ząbek. Plasterki czosnku poukładać pod skórą udka, pod skórą również rozsmarować łyżeczkę ziół prowansalskich. Na wierzchu udko natrzeć solą, pieprzem i papryką. Tak postępować z każdym udkiem, następnie upiec je na złoty kolor w piekarniku w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zwiększyć temperaturę do 200 stopni, żeby ładnie skórka się zrumieniła. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować