Dobry pomysł na szybki niezbyt pracochłonny obiad.
1 godz. 20 min
Składniki:
4 udka
pół główki kapusty włoskiej
1 duża marchewka lub kilka małych
2 cebule
1 mała papryka czerwona
kostka bulionu warzywnego
sól,pieprz
olej do smażenia
Udka z kurczaka duszone z włoską kapustą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić pod przykryciem.
2.Przygotować warzywa;
cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno poszatkować.
3.Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny.
Podajemy z ziemniaczkami.
Porady
Warzywa wrzucamy tak w połowie duszenia, ponieważ szybciej będą miękkie.
Komentarze