Udka z kurczaka duszone z włoską kapustą.

5 (176 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dobry pomysł na szybki niezbyt pracochłonny obiad.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udka
    pół główki kapusty włoskiej
    1 duża marchewka lub kilka małych
    2 cebule
    1 mała papryka czerwona
    kostka bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka duszone z włoską kapustą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić pod przykryciem.
  • 2. Przygotować warzywa;
    cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno poszatkować.
  • 3. Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny.
    Podajemy z ziemniaczkami.

Porady

Warzywa wrzucamy tak w połowie duszenia, ponieważ szybciej będą miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować