Udka z kaszą i ryżem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Farsz zrobiliśmy z żoną z tego, co było w domu. Wyszedł przepyszny.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ● 10-12 podudzi z kurczaka
    ● woreczek ryżu
    ● woreczek kaszy gryczanej
    ● 2-3 marchewki
    ● olej
    ● przyprawa do kurczaka
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kaszą i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myjemy, usuwamy kości, zostawiając końcówkę z węższej strony, żeby farsz się nie wydostał. Oprószamy przyprawami.
  • 2. Ryż i kaszę gotujemy ok. 20 minut. Osączamy.
  • 3. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z ryżem i kaszą. Doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem na pikantnie. Udka dość ciasno napełniamy farszem.
  • 4. Udka układamy na blasze wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową. Pieczemy ok. godziny w temp. ok. 200 °C. Od czasu do czasu podlewamy gorącą wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Marchewka Ryż Udka z kurczaka

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.78 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Udka z ryżem i warzywami

To może cię zainteresować