Udka z jabłkami

5 (189 ocen)

Połączenie mięsa z owocami bardzo lubię, gdyż nadają wspaniały smak i aromat. Jabłka z kurczakiem są rewelacyjne.

Składniki:



  • 4 udka z kurczaka
    2 winne twarde jabłka
    MARYNATA:
    4 łyżki oliwy z oliwek
    4 łyżki sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy
    masło

Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki na marynatę umieścić w miseczce i połączyć. Natrzeć obdarte ze skóry i oczyszczone udka z kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Masło rozpuścić na patelni i obsmażyć do zrumienienia udka. Jabłka pokroić na cząstki, bez gniazd nasiennych i dołożyć do kurczaka. Podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mięso Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować