• Udka w zalewie

    Autor: Ewelina Lipp, Bytom

  • Oryginalny smak udek przypadł do gustu nawet mojemu synkowi.

  • Składniki

    4-5 udek z kurczaka
    60 dag pieczarek
    olej
    2-3 średnie cebule
    2-3 czerwone papryki.

    Zalewa:
    10 płaskich łyżeczek cukru
    15 łyżeczek wody
    10 łyżeczek maggi
    12 łyżeczek octu jabłkowego
    przecier pomidorowy

  • Sposób przygotowania

    1.

    Na oleju oddzielnie podsmażamy pokrojone w kostkę cebule, papryki oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki.

    2.

    Robimy zalewę: łączymy składniki (oprócz przecieru ) i gotujemy. Dodajemy przecier i chwilę gotujemy. Dodajemy warzywa i grzyby, mieszamy.

    3.

    Udka smażymy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy zalewę. Pieczemy w 180 °C ok. 50-60 minut.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, udka z kurczaka
  • 0 komentarzy

Autor: Ewelina Lipp, Bytom

RedakcjaPP 5907

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-22T16:36:01+01:00

497 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_05-2009

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »