Udka w zalewie

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oryginalny smak udek przypadł do gustu nawet mojemu synkowi.

Składniki:

  • 4-5 udek z kurczaka
    60 dag pieczarek
    olej
    2-3 średnie cebule
    2-3 czerwone papryki.

    Zalewa:
    10 płaskich łyżeczek cukru
    15 łyżeczek wody
    10 łyżeczek maggi
    12 łyżeczek octu jabłkowego
    przecier pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju oddzielnie podsmażamy pokrojone w kostkę cebule, papryki oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki.
  • 2. Robimy zalewę: łączymy składniki (oprócz przecieru ) i gotujemy. Dodajemy przecier i chwilę gotujemy. Dodajemy warzywa i grzyby, mieszamy.
  • 3. Udka smażymy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Wlewamy zalewę. Pieczemy w 180 °C ok. 50-60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować