Udka w warzywach z serkiem topionym

5 (191 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
    1 por
    1 marchewka
    kawałek selera
    natka pietruszki
    100 g serka topionego śmietankowego
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    słodka papryka czerwona
    kostka mięsna
    4-5 łyżek masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w warzywach z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekrojone na połówki udka przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i papryką, odstawić na jakiś czas. Masło lub margarynę rozpuścić i obsmażyć na niej udka. Podlać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić pod przykryciem ok. 1/2 godz. Dodać startą na tarce o dużych oczach marchewkę i selera, oraz pokrojonego w półplasterki pora. W razie konieczności dolać wody i dusić aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodać serek topiony, natkę pietruszki i wymieszać.

Porady

Podawać z ziemniakami z wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por Seler Serek Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować