Udka w soku pomarańczowym z morelami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa szybka i łatwa do wykonania. Bardzo smaczna , na zimno i ciepło.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 udka
    1,5 szklanki soku pomarańczowego
    2 łyżki keczupu
    100g moreli
    sól
    przyprawa do drobiu

Udka w soku pomarańczowym z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, wysuszyć. Przekroić każde na pół, przyprawić solą i przyprawą, zostawić na 30 minut. Krótko obsmażyć na patelni.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Keczup wymieszać z sokiem. Zalać udka, posypać morelami.Piec w 160st. przez 1h.

Porady

Potrawę można również zrobić z sokiem jabłkowym z suszonymi śliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy