Udka w miodzie

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Są pyszne moja rodzina za nimi przepada!

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 1 kg udek, 2 łyżeczki przyprawy curry, łyżka miodu, sok z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki ciepłej wody, 1 łyżeczka soli, pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udka myjemy i osuszamy.
    2. Ze wszystkich stron oprószamy pieprzem, solą i przyprawą curry. Układamy w naczyniu do pieczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.
    3. Po upływie tego czasu miód i sok z cytryny mieszamy z wodą i polewamy mięso.
    4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 1 godziny na złoty kolor.

    Smacznego!

Porady

W taki sposób możemy przyrządzić skrzydełka lub filety z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować