Udka w czekoladzie z chili

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sylwestrowa propozycja- tym razem danie główne, które sprawdzi się podczas kolacji we dwoje:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udka: 2 sztuki
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - czosnek: 4 ząbki
    - papryczka chili mała: 0.5 sztuki
    - bulion: 1 szklanka
    - tabliczka gorzkiej czekolady (70% kakao): 0.2 opakowania
    - masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w czekoladzie z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka (u mnie bez skóry) posolić, popieprzyć i obsmażyć na rumiano na maśle.

    Dodać wyciśnięty czosnek, posiekaną papryczkę chili, zalać gorący bulionem.

    Dusić ok. 30 min. aż mięso będzie miękkie. Dodać połamaną na malutkie kawałki czekoladę i chwilę podusić razem, póki się nie rozpuści.

    Podawać z ryżem.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować