UDKA TYMIANKOWE Z MLEKIEM KOKOSOWYM

4.5 (168 ocen)

Tymianek w połączeniu z mlekiem kokosowym daje wspaniały niepowtarzalny smak mięsu.

Składniki:


  • 3 udka z kurczaka
    4 łyżki mleka kokosowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka suszonej skórki cytrynowej
    sól,pieprz ziołowy,tymianek,ostra papryka suszona mielona,olej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka tymiankowe z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka tymiankowe z mlekiem kokosowym 1.



    Udka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,natrzeć
    przyprawami,posmarować olejem i pozostawić na minimum 2
    godz. w lodówce/Najlepiej jest zamarynować dzień
    wcześniej/.


  • udka tymiankowe z mlekiem kokosowym 2.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,obsmażyć mięso na
    rumiano podlewając niewielkimi ilościami gorącej
    wody,dodać 2 łyżki mleka kokosowego i dusić do jego
    miękkości
  • udka tymiankowe z mlekiem kokosowym 3. Udka zdjąć z patelni,do wytworzonego sosu
    dolać 1 szklankę gorącej wody,2 łyżki mleka
    kokosowego,zagęścić niewielką ilością mąki
    rozprowadzonej w zimnej wodzie,dodać sok z
    cytryny,ewentualnie przyprawić do smaku,włożyć upieczone
    udka i zagotować.
  • udka tymiankowe z mlekiem kokosowym 4. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko
    z dodatkiem mleka kokosowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować